Läs DigiGuiden på nätet

Publicerad 19/10/2023
Har du någonsin tänkt på att det finns en logotyp för Datorskolan.com på framsidan av DigiGuiderna?Webbplatsen har historiskt sett använts för att boka digital handledning på de bibliotek som mellan 2018-2022 anlitade Tech Teach Sverige AB för att leverera den personliga hjälp.
En hög med DigiGuider på ett bord. Guiden som ligger överst heter “iPhone: Introduktion”.

Logotypen "Datorskolan.com"

Har du någonsin tänkt på att det finns en logotyp för Datorskolan.com på framsidan av DigiGuiderna?

Webbplatsen har historiskt sett använts för att boka digital handledning på de bibliotek som mellan 2018-2022 anlitade Tech Teach Sverige AB för att leverera den personliga hjälp.

Sedan en tid tillbaka har webbplatsen genomgått om ombyggnation och i det här inlägget får du veta varför.

Datorskolans logotyp
Loggan för Datorskolan
DigiGuiden-
Utvalda guider kommer att publiceras på internet. Den populära DigiGuiden "Uppdatera telefon & surfplatta" är en av guiderna som redan finns publicerad som ett blogginlägg.

DigiGuiden hjälper flera

Som ett led i att göra DigiGuiden mer tillgängligt för digitalt nyfikna kommer utvalda guider även publiceras online på hemsidan Datorskolan.com.

Datorskolans blogg kommer att fortsätta fyllas på med innehåll som kan hjälpa privatpersoner och civilsamhället att få tillgång till digital kunskap.

Idén är att även göra det enkelt för kommuner och regioner enkelt ska kunna länka till blogginläggen via sina egna hemsidor.

"De tryckta DigiGuiderna är vår högsta prioritet. Att leverera pedagogiska och enkla guider för pappersformatet har visat sig vara ett uppskattat och effektivt sätt att hjälpa de som befinner sig i digitalt utanförskap.

Genom att göra kunskap tillgängligt i bloggformat på Datorskolans hemsida kommer fler kunna lära sig mer om teknik. Detta ligger i linje med våra kunders prioriteringar och Tech Teach Sverige AB:s värderingar.

Det viktiga arbete som Sveriges bibliotek, socialtjänst, mötesplatser och andra kommunala verksamheter gör varje dag kommer förhoppningsvis bli ännu enklare när de kan hänvisa till ytterligare en trygg källa för internetkunskap."


Rasmus Eriksson
Grundare av DigiGuiden & Datorskolan

Länka till ett inlägg på Datorskolans blogg

  1. Besök datorskolan.com/blogg
  2. Klicka på ett inlägg
  3. Markera adressen i adressfältet och kopiera hela adressen
  4. Gå in i redigeraren för hemsidan du vill länka från
  5. Lägg till ett element som går att göra om till en länk. Exempelvis en knapp, text eller en bild.
  6. Markera elementet och klicka CTRL + K (lägg till länk)
  7. Klistra in länken

Besök Datorskolans hemsida här.

Om Tech Teach Sverige AB

Företaget grundades 2017 och erbjöd ursprungligen privatpersoner IT-hjälp i hemmet med RUT-avdrag. Sedan 2018 har Tech Teach Sverige AB under varumärket "Datorskolan.com" levererat IT-handledning på 5 olika bibliotek i Stockholms region. Den kostnadsfria IT-hjälpen besöktes av tusentals människor under de år den erbjöds i kommunerna Österåker, Norrtälje, Sollentuna, Täby och Lidingö.

Under ett Stärkta bibliotek-projekt med kommunerna föddes idén till att ta fram ett sortiment av pedagogiska guider att hjälpa besökare till biblioteken. Tjänsten DigiGuiden lanserades i en stängd beta för biblioteken i projektet och hösten 2020 skedde den officiella lanseringen av tjänsten i Sverige.

Sedan dess har ytterligare cirka 90 kommuner anslutit till tjänsten som i dagsläget används av kommuner för att understödja projekt och verksamheter som bidrar till digital inkludering.

Läs mer om DigiGuiden här eller Datorskolan här.