Doro-kurs
Dela till kollegorna

Håll en kurs om Doro

Doro är ett varumärke på telefoner som är anpassade för äldre. Företaget har en rad olika telefoner i sitt sortiment - både smarta telefoner och vanliga knapptelefoner med begränsade funktioner. Detta inlägg kommer att fokusera på de Doro-modeller som är smartphones - det vill säga sådana som kan ladda hem och köra tredjepartsappar.

Generellt om Doro

Telefoner från märket Doro skiljer sig från andra smarta telefoner på flera punkter. Alla Doro-telefoner kör en förenklad version av operativsystemet Android, vilket gör att utseendet på telefonens skärm skiljer sig väldigt mycket från till exempel Samsung eller Huawei, som också använder Android.

Operativsystemet (OS) skall förenkla användningen av telefonen genom att bland annat använda verb för vanliga uppgifter du vill använda telefonen till.

Även om Doro-telefoner har en förenklad version av Android så kan du använda telefonen till det mesta som en förväntar sig av en smart telefon:

Ringa samtal med "Ring"

Skicka bilder & text med "Skicka"

Fota & filma med appen "Kamera"

Startskärmen på Doro-telefonen innehåller knappar för olika verb. Klicka på ett verb för att exempelvis skicka ett textmeddelande.

Bra att känna till

Google-konto

I hjärtat av Android finns ett Google-konto. Inte alla känner till det, men alla @gmail.com-mailadresser är ett Google-konto. Därför finns det en chans att deltagaren i kursen har en mailadress, även om hen inte känner till det. Du hittar mailadressen i telefonens avancerade inställningar. Välj sedan inställningar för Google.

Hitta appar

Det går att se alla installerade applikationer på en Doro telefon under knappen "Visa" från startskärmen. Det går att visa alla appar genomat att svepa uppåt över startskärmen, precis som på Samsung-telefoner.

Användarhandbok

Om det är någonting Doro skall ha cred för är att de har en omfattande manual som finns att ladda hem helt gratis från deras officiella hemsida. Surfa in på Doro.se och klicka dig vidare till manualen för deras olika modeller.


Inlägget uppdateras löpande.

Relaterade inlägg

Håll en kurs om nyheter

Visst, papperstidningar och magasin har sin funktion. Men det är inte alltid en bär med sig dagstidningen under armen nuförtiden, så då kan det vara praktiskt att kunna läsa, lyssna alla se på nyheter online! Det är oftast gratis att läsa nyheter på nätet. Däremot finns det en hel del artiklar som är låsta bakom […]

Lär ut iPad till nybörjare

Att lära digitala nybörjare att använda en iPad kan vara utmanande och roligt på samma gång. I en handledningssituation kan det dessutom vara svårt att veta var en skall börja någonstans. I det här inlägget kommer du att få tips på en rad olika övningar som du kan falla tillbaka på när du introducerar en […]

individuell-hjälp-it-hjälp

Individuell hjälp med nybörjare

Det är alltid roligt att träffa folk som är nyfikna och vill lära sig. Det är verkligen en ära att få vara personen som introducerar internet till någon annan. Att hjälpa en person i en så kallad one-to-one (1-2-1) förutsätter att du som handledare kan anpassa din pedagogik efter personens förmåga. Om personen du skall hjälpa är rädd, osäker eller kritisk så ställer det extra höga krav på att du kan skräddarsy en upplevelse på tu man hand för att personen skall vilja återkomma och fortsätta lära sig.